Tootefotod neutraalsel taustal, pildistatud muutes fooni, teravussügavust, valgustite asetust. Toode eristub taustast, üldpilt ühtlane.

Juba mõnda aega pole päikesekiired hallide pilvede vahelt end näidanud. On puhas rõõm Kärdlas asuva KlaasiPanga tootefotode sessiooni lõpetuseks haarata mõned erinevates toonides klaaskuulidega kaelaehted ja neid erinevatel ühtlastel taustadel pildistada.

Ühtlane taust

Pildistan ehteid neutraalsel kergelt hallikal taustal. Nii saan vaataja pilgu suunata soovitult toodetele ja jäädvustada värvid tõeselt. Ka on ühtlane taust sobiv mitme toote koos näitamiseks, et ühtlustada pildiseeriat. Selliselt tehtud ülesvõtteid on enim näha kataloogides. Nii saab vältida üldpildi liigset kirjusust.

Ühtlase taustaga tootefotode tegemine pakub piisavalt mängulisust.

Kortsutatud siidpaberist taust

Pehme varjuga, külgvalgustusega joonistub välja klaashelmeste ümarus. Tootefotod neutraalsel taustal toovad esile toodete värvid. Väike teravussügavus udutab taustaks oleva kortsutatud siidpaberi. Paberi pehmad varjud elavdavad pisut neutraalset fooni.

Siledast paberist taust

Jätkan pildistamist külgvalgustega. Taustaks võtan sileda paberi. Foon muutub ühtlasemaks, mis lubab toodet liikuvamalt ja detailsemalt esitleda. Teravussügavus on suurem.

Tootefotod neutraalsel taustal_klaasist helmestega kaelaehted_rohelised
Ülal: pildil kasutasin klaashelmeste pildistamisel suuremat teravussügavust, pehme varjuga külgvalguseid. Toode on detailsemalt edasi antud ja ühtlane taust lubab sarnase detailsusega pilte kõrvuti avaldada liigset kirjusust vältides.

Pannes nüüd Tootefotod neutraalsel taustalt kokku galerii, saab ettekujutuse, kuidas nad mõjuvad näiteks kataloogi lejeküljel. Vaja veel lisada puuduvad tootekirjeldused.

Tootefotodest olen kirjutanud ka postituses Tootefoto sessioon. Ettevõtja pildivajadus. Kus on juttu ka lõigatud, valgel taustal nn kataloogi piltidest.