Purjelaev Hiiuingliga väljasõidul sügisesel ajal, ajal mil meri hoiab saarel õhu soojana. Meresõit on nö ausate fotode tegemiseks tänuväärne olukord. Laevameeskonna liikmed otsi lahti andmas, sadamast välja manööverdamas, purjeid heiskamas – kõik see pakub ehedad ilmeid, liikumisi, mida pildile püüda. Huvitav on jälgida ka kaasreisijate kohanemist laevateki ja seal toimuvaga. Nii võib kaadrisse saada kolme aastase poisipõnni otsi korrastamas, parda serval üles sirutuva koera justkui ilmaolusid väljaselgitamas. Kui see kõik leiab aset õhtuvalguses, siis ei ole vaja muret tunda ka valgusolude pärast.

Purjelaev Hiiuingliga väljasõidul_purje heiskamine
Purjede heiskamine
Purjekas Hiiuingel. Otste lappimine
Purje otste kordaseadmine
Purjekas Hiiuingel. Laevakoer ilma vaatlemas
Kas ilm püsib jätkuvalt soodne?
Purjekas Hiiuingel. Vööris.
Õhtuvalguses teel kodusadamasse
Purjelaev Hiiuingliga väljasõidul_ otsad korda.
Purjekas Hiiuingel. Otsad korda.

Purjelaev Hiiuingliga väljasõidul sai käidud Vananaistesuve sündmuste saginas. Sündmus, mis pikendab Hiiumaa külastushooaja just saarel viibimise ühele kaunimale ajale. Korraldajad ise on öelnud nii:

Suvi algab septembris! September Hiiumaal on nagu tume šokolaad astelpaju ja kuivatatud õuntega – tummine, rikkalik, koduse, samas üllatava maitsega, nautimiseks loodud särtsakas elamus.

Tõesti, merega ümbritsetud saar on kauneim varasügisel – tummine, rikkalik, kodune, üllatav, nautimiseks loodud.

Sinu sündmuse pildile jäädvustamiseks on hea aegsasti arutada ja soovitu osas kokkuleppida. Minu kontaktid.

Miks kutsuda pildistama fotograaf? Kõigil on tänapäeval telefonid, millega pildistada. Sündmusel osalejad saavad end vabalt tunda. Kellelgi ei ole kohustust pilte teha, ega neid hiljem korrastada, jagada.

#õhtuvalgus #puhkus #elustiil #portree #grupipilt #reportaaz